O nas

Pravijo, da je les lep in pričara toplino. Res je. Če pa se še malce poigramo in ujamemo kombinacije lesa različnih barv in tekstur v izrazno sliko, dobimo harmonijo narave in umetnosti.

Intarzija sodi med umetnostne obrti, pomeni pa izrezano sliko oz. vstavljanje izrezanih lesenih vzorcev v leseno podlago.

Tehnika intarzije zahteva veliko ročnega dela in natančnosti.

Osnovno gradivo za izdelavo intarzije je furnir. Poznamo številne furnirje iz domačih in tujih (predvsem tropskih) vrst lesa. Za izdelavo intarzije sta najzanimivejša tekstura in barva furnirja, ki sta pri vsaki vrsti lesa drugačni.

Naši izdelki so uporabni za osebne, poslovne in turistične namene. So avtorsko oblikovani in ročno izdelani. Zaradi ročne izdelave, različnih tekstur in barv lesa je prav vsak izdelek edinstven. Dodatno osebno noto pa zagotovo dajejo tudi s tehniko intarzije izdelani ali ročno vžgani napisi ali posvetila.

Za vrtce, šole, medgeneracijske center in vse ostale zainteresirane posameznike oz. skupine ponujamo delavnice izdelave različnih uporabnih izdelkov iz lesa z vključeno intarzijo.